بیشترین و اصلی ترین کاربرد پمپ شناور مکش آب از چاه های کم عمق ، نیمه عمیق و عمیق است ، اما در موارد زیر نیز می توان از این پمپ ها استفاده کرد:
بهتر است پمپ شناور را حداقل نیم متر بالاتر از کف چاه ، نصب نمایید تا به مرور زمان در گل و لای غرق نشود.
پمپ استیل شناور نسبت به چدن برتری دارد زیرا پمپ استیل مصرف برق کمی دارد، آبدهی و راندمان زیادی دارد، در برابر آب شور و ماسه دار مقاوم است، زنگ نمیزند و طول عمر بالایی دارد اما پمپ چدن شناور سنگین است، مصرف برق زیادی و راندمان پایینی دارد، برای آب شور و ماسه دار مناسب نیست و هزینه تعمیر و نگهداری آن بسیار زیاد است.
با رسیدن پیستون به انتها در طرف دیگر سوپاپهای خروجی و ورودی قرار دارند که جابجایی سیال را امکانپذیر میکنند. برای کاهش ضربه جریان نیز همواره از یک آکومولاتر هیدرولیکی در بالای پمپ بهره میگیرند.
این پمپ ها از انواع تجهیزات مکانیکی هستند که به جای قرار گرفتن در سطح زمین، در عمق چاه قرار گرفته و آب را از عمق به سطح زمین، پمپاژ می کنند.
شفت الکتروموتور های شناور در توان های پایین بصورت هزار خار و در توان های بالا بصورت تک خار طراحی می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر توصیه می شود به کاتالوگ more info و دفترچه نصب و بهره برداری پمپ های شناور که توسط شرکت سازنده ارائه می شود مراجعه کنید.
پمپهای شناور پایینتر از سطح سیال مورد نظر و به طور معمول درون مخزن قرار میگیرند. این پمپها با عایقبندی مناسب و به صورت خودمکش وجود دارند اما تعمیر و نگهداری آنها دشوار است. بسته به نوع سیال و مواد جامد عبوری، این نوع از پمپهای شناور نیز ساخته شدهاند.
اساساً هنگام خرید پمپ این سؤال پیش می آید که چگونه توان مورد نیاز یا دبی مورد نیاز خود را انتخاب نماییم؟ برای پاسخ به این سؤال دو روش اصلی وجود دارد.
هد ( ارتفاع آب رسانی ) : هد به معنای بالا بردن مایع تا ارتفاع مشخص در شرایط استاندارد می باشد که بر حسب متر اندازه گیری می شود.
از این پمپها بیشتر در ساختمانها برای افزایش فشار آب، تامین فشار آب کارگاههای کوچک، سیستمهای شستوشو (مانند کارواشها)، سیستمهای آبیاری و همچنین رساندن روغن و روانکارها به دستگاههای ماشینکاری استفاده میشود.
از نقاط ضعف این پمپها، ارتفاع بلند آنها برای نصب و تعمیر و نگهداری است اما اندازه کوچک و عملکرد بالا در جریانهای پایین، از نقاط قوت این پمپها به شمار میآید.
در این پمپها، چندین پروانه به صورت پشت سر هم (سری) بر روی یک محور سوار شدهاند. با عبور سیال از داخل هر پروانه (مرحله) فشار آن افزایش پیدا میکند. هر قدر این مراحل، بیشتر باشند، فشار تخلیه نیز بیشتر خواهد بود.
از انواع پمپهای گریز از مرکز میتوان به پمپهای دوغاب اشاره کرد که نقش حیاتی در معدن دارند. این نوع از پمپها به طور معمول از جنس چدن ساخته شدهاند که مقاومت بالایی در برابر سیالات ساینده مثل گل و سیمان و سایر سیالات ویسکوز دارند.
در صورت بروز مشکل در هر قسمت بدون نیاز به باز کردن کامل پمپ می توان به راحتی بخش آسیب دیده را تعمیر یا تعویض کرد. در صورت نیاز ، انجام این کار به راحتی توسط کاربر نیز امکان پذیر می باشد.